Dage med traditioner på Donekrogen

Traditioner er forudsigelige...

Traditioner er forudsigelige og derfor er der mange af dem på Donekrogen. Traditioner styrker børn og unges liv, når de møder tilbagevendende festdage, som markerer årets og tilværelsens højdepunkter. Traditioner giver også sociale samlingsmuligheder og minder. De faste traditioner på Donekrogen er f.eks.:

På Donekrogen flages på fødselsdage og dagen markeres med gaver, sang, chokolade etc. og fødselaren er med til at planlægge aftenens menu og selve dagen.

I Donekrogens skole er der også en række traditioner, som disse er f.eks.:  I februar holdes fastelavn i Donekrogens skole med tøndeslagning, udklædning og fastelavnsboller. I maj deltages i idrætsstævnet på Orø og Donekrogen har allerede vundet mange medaljer og pokaler. I oktober deltages i Skolernes motionsløb.

En dag i april og en dag i oktober holdes en fælles udendørs arbejdsdag for alle børn, unge og voksne på Donekrogen. Det er en dag hvor der ryddes op, der køres væk, der klippes, der plantes, der vedligeholdes, der repareres, der spises fælles mad, der samarbejdes, der hygges, - der ordnes alt muligt, så Donekrogens udendørsmiljø fremstår pænt.

I juni afholdes sommerfest med diverse aktiviteter, underholdning samt grillmad, kaffe osv. Dagen er for alle børn, unge og forældre, søskende o.a. samt medarbejdere.

I december er der pyntet op til jul, der bages småkager, der pyntes juletræ, der spises julefrokost osv.

I starten af december afholdes julearrangement for alle Donekrogens børn, unge og forældre samt medarbejdere. Dagen byder på fremstilling af julepynt og juledekorationer og der spises juleknas og julemad i husene, hvor børnene og de unge bor.

På Donekrogen afholdes der traditionel juleaften, ligesom der afholdes nytårsaften, for de børn og unge som er på Donekrogen juleaften og nytårsaften.