De almindelige dage på Donekrogen

Godmorgen. Har du sovet godt?

Godmorgen. Har du sovet godt? Der er morgenmad. Sådan starter hver morgen i Donekrogens huse. Så spises morgenmaden og der gøres klar til at gribe dagen an.

Herefter cykler nogle børn og unge af sted til folkeskolen i Jægerspris eller Frederikssund eller kører med bus til 10.klasses center, STU, gymnasium eller lign. I Frederikssund.

Andre børn og unge møder i Donekrogens skole kl. 8.30, hvor der er klasser fra 0- 10 kl.. Skoledagens længde afhænger af klassetrin. Efter skoletid er der tilbud om eftermiddagen the, frugt, brød o.a. i husene.

Alle børn og unges eftermiddage forløber forskelligt afhængig af den enkeltes alder og behov. Det kan enten dreje sig om indeliv med spil, leg, hygge, samtaler etc. – eller udeliv på trampolin, på parcourbane

på basket- eller fodboldbane, - eller det kan være løb på rulleskøjter, på løbehjul, eller på skateboard.

Der hygges tit ved et bål og om vinteren bygges mange snemænd og snehuler.

I alle huse er der et værksted til mange typer af kreative muligheder.

Nogle børn og unge deltager også i det lokale fritidsliv i Jægerspris, hvor de er en del af idrætsforeninger, de kommunale fritids- og ungdomsklubber, spejderlivet, sejlsportslivet osv..

Aftensmaden er også et samlingspunkt og herefter foregår der igen forskellige aktiviteter, som giver mening for den enkelte. Sengetiderne er individuelle og børn samt unge kan have forskellige ritualer eller rytmer omkring det at gå til ro. Sengetiderne er også afhængige af alder og søvnbehov.